Yiğit Akü Ar-Ge Şampiyonları Listesinde 20 Sıra Birden Yükseldi
Turkish Time Dergisi tarafından 8 yıldır gerçekleştirilen ve ekonominin inovasyon raporu olarak nitelenen “Ar-Ge 250 Araştırması” sonuçlandı. Ekonomik büyümeyi etkileyen faktörlerin başında İnovasyon ve Ar-Ge faaliyetlerini geldiğinin bilinciyle, kuruluşundan bu güne kadar Ar-Ge çalışmalarına ciddi yatırımlar yapan Yiğit Akü, 2013 yılında 3.961.990 TL’lik harcama gerçekleştirdi. 66 Ar-Ge personeli ile ürün, hizmet, pazarlama, süreç ve organizasyonel açıdan geliştirme çalışmaları yapan Yiğit Akü, “Ar-Ge 250 Araştırması”nda, bir önceki yıla oranla 20 sıra birden yükselerek 79. sıradaki yerini aldı.
Yıllık 7 milyon adetlik üretimi ile 80’e yakın ülkeye ihracat gerçekleştiren Yiğit Akü,66 Ar-Ge personeli ile sektörde fark yaratan birçok proje üretiyor. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından desteklenen Ar-Ge Merkezi’ne sahip Yiğit Akü, yurt içi ve yurt dışındaki üniversite, enstitüler ve şirketler ile de ortak çalışmalar gerçekleştiriyor. Orta Doğu Teknik Üniversite Metalurji Mühendisliği Bölümü’nde de bir laboratuarı bulunan Yiğit Akü, Lityum İyon hücre üretimi alanındaki çalışmalarını yoğun olarak burada yürütüyor. Yiğit Akü, T.C. Bilim, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı destekli Ar-Ge merkezinde, 2013 yılında yaptığı 3.961.990 TL’lik Ar-Ge yatırımı ile “Ar-Ge 250 Araştırması”nda, bir önceki yıla oranla 20 sıra birden yükselerek, 79. sırada yer aldı. 2014 yılı harcama planlamasını 4.250.000 TL olarak belirleyen ve enerji depolama sistemlerinde dünya devi olma vizyonu ile hareket eden Yiğit Akü, en yakın rakiplerinden de harcama miktarı, araştırmadaki sıralaması ve Ar-Ge bölümünde çalışan personel sayısı bakımlarından önde bulunuyor.
“ODTÜ’de de laboratuarımız mevcut”
Firmasının araştırma- geliştirme ve inovasyona verdiği değeri anlatan Yiğit Akü A.Ş. Genel Müdürü Erinç Çetin MİSER; “Günümüzde şirketlerin değer ekonomisi açsından sahip olduğu bilginin kıymet ve değer anlayışı, artık taşınmazlara verilen değer anlayışının önüne geçmiştir. Bu nedenle şirketlerin ayakta kalabilmeleri için yapılan yatırımların bilgiye ve temel araştırmalara dayalı olması gerekmektedir. Biz de, bizi rakiplerimizden ayrıştıracak, uluslararası arenada öne çıkaracak, tüketicilerin gözünde ‘Benim ihtiyacımı düşünen marka’ dedirtecek öğenin Ar-Ge olduğu kanaatindeyiz. Bu kanaatle 66 kişilik bir ekip ile ileri teknolojiye sahip laboratuarlar kurduk. Laboratuarlarımız ve çalışanlarımız konusunda çok hassasız. Kullandığımız teknolojiler ile Türkiye’nin sayılı laboratuarlarından birine sahip olduğumuzu söyleyebilirim. Biz üniversitelerin ve üniversite öğrencilerinin gücüne de çok inanıyoruz. Bu yüzden Orta Doğu Teknik Üniversitesi ile ortak çalışmalar da yapıyoruz. ODTÜ’nün Metalurji Mühendisliği Bölümü’nde de laboratuarımız var. Tüm bu artı değerlerimiz ile ‘Ar-Ge 250 Araştırması’nda önemli bir yere sahibiz ve önümüzdeki yıllarda daha üst sıralara yükselerek çok daha önemli konumda olacağız.” dedi.