Bu siteyi kullanarak Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları'nı kabul etmiş olursunuz.
Kabul et
Auto World DergisiAuto World DergisiAuto World Dergisi
  • Haberler
  • Otomobil
  • Fuar & Röportajlar
  • Kampanyalar
  • Dernek
  • Yedek Parça
  • Yeni Ürünler
  • E-DergiYeni
  • News
Bildirimler
Yazı Tipi BoyutlandırıcıAa
Auto World DergisiAuto World Dergisi
Yazı Tipi BoyutlandırıcıAa
  • Haberler
  • Kapmanyalar
  • Otomobil
  • E-Dergi
Ara
  • Haberler
  • Otomobil
  • Fuar & Röportajlar
  • Kampanyalar
  • Dernek
  • Yedek Parça
  • Yeni Ürünler
  • E-DergiYeni
  • News
Bizi takip edin
Otomobil

Toyota, Cenevre’de gövde gösterisi yaptı

5 Mart 2019
Paylaş
Bu haberin okuma süresi 2 dakikadır.
PAYLAŞ

Cenevre’de sergilenen diğer yeni modellerle birlikte beğenilere sunulan Corolla Hybrid ve C-HR Hybrid fuarda Türkiye’nin gururu olmayı başardı. Tüm dünyada giderek artan hibrit otomobil talebine Sakarya’daki fabrikasında üretilen yeni nesil Corolla Hybrid ve hayranlık uyandıran tasarımıyla öne çıkan C-HR Hybrid ile cevap veren Toyota, Türkiye’de satışta olan her binek otomobilinin hibrit versiyonunu da sunuyor.

Bozkurt “Hibrit Çağı Başlamıştır”

Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış A.Ş. CEO’su Ali Haydar Bozkurt, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de hibrit araçlara karşı ilginin katlanarak arttığını belirterek “Hibrit çağı artık başlamıştır. Dizelin yerini hibritlerin aldığını görüyoruz. Bu teknolojinin öncü ve lider markası olarak bu teknolojiye yatırımlarımız sürecektir. Toyota’nın 2020 global hedefi olan her binek modelin bir hibrit versiyonunun sunulmasını Türkiye olarak 1 yıl öncesinden başardık. Türkiye’de üretilen Corolla ve C-HR’ın hibrit versiyonları bizlerin gurur kaynağı olmuştur” dedi.

“Şubat’ta Tamamı Satıldı, Mart Opsiyonlu ” 

Geçtiğimiz ayın ortalarında satışa sunulmaya başlanan Yeni nesil Corolla’nın hibrit versiyonunun Şubat ayında tamamının satıldığını, Mart ayında gelecek olanların da opsiyonlu olduğunu sözlerine ekleyen Bozkurt “Yeni Corolla satışlarının yüzde 40’ının hibrit olmasını hedeflemiştik. Bu hedefe ulaşacağımızı şimdiden söyleyebilirim. Yeni nesil Corolla’da dizel motor seçeneği olsaydı, hibrit modeli yüzde 7-8’in üzerinde daha fazla bir fiyatla piyasaya sunulacaktı. ÖTV teşviği kapsamında yer alan hibrit versiyonu ile birlikte Türkiye’de üretiliyor olması Corolla’nın Türkiye sedan otomobil pazarındaki ayrıcalıklı konumunu daha da ileriye taşıyacaktır” şeklinde konuştu.

Corolla Hybrid, kendi kendini şarj eden 122 HP güç üreten 1.8 litrelik hibrit motora sahip.  Toyota C-HR Hybrid ise 1,8 lt’lik motoruyla 100 km’de ortalama 3,9 litre yakıt tüketim değeriyle dikkat çekiyor.

 

Bu haberler ilginizi çekebilir

Lüks ve Performansı Yeni Bir Boyuta Taşıyan Ferrari Amalfi Türkiye’de
Merakla Beklenen Hyundai IONIQ 3 Tanıtıldı
DS Automobiles Yeni DS N°4’ü Türkiye’de Satışa Sundu
Sportiflik ve Konforun Dengesi: Yeni Audi A6 Avant’ın Şasi Teknolojileri
OMODA 7 Türkiye’de Yollara Çıktı
ETİKETLENDİ:cenevrefuarmansetToyota

Aylık Haber Bültenine Kaydolun

Gelişmeleri takip edin! Güncel haberleri doğrudan e-posta kutunuza alın.
Kaydolmakla, Kullanım Şartlarımızı kabul etmiş ve Gizlilik Politikamızda belirtilen veri uygulamalarını onaylamış olursunuz. İstediğiniz zaman aboneliğinizi iptal edebilirsiniz.
Bu Haberi Paylaşın
Facebook Bağlantıyı Kopyala Yazdır

Dergimiz Yayında

Okumak için Tıklayın
FacebookBeğen
InstagramTakip et
YouTubeAbone Ol
Türkiye’nin ve dünyanın otomotiv gündemini tek bir noktada toplayan Auto World Dergisi; test sürüşleri, güncel kampanyalar ve sektörel analizlerle dijital yayıncılığa yeni bir soluk getiriyor. Otomotiv dünyasındaki en son gelişmeleri kaçırmamak için bizi takipte kalın.
  • Künye
  • İletişim
  • Hakkımızda
  • Son Sayımız
  • Gizlilik Politikası
  • Reklam
  • Abonelik
  • Dergi arşivi
  • Fuar Takvimi
  • Kullanım Şartları
banner
Tekrar hoşgeldiniz!

Hesabınıza giriş yapın

Kullanıcı Adı veya E-posta Adresi
Şifre

Şifrenizi mi unuttunuz?