Bu siteyi kullanarak Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları'nı kabul etmiş olursunuz.
Kabul et
Auto World DergisiAuto World DergisiAuto World Dergisi
  • Haberler
  • Otomobil
  • Fuar & Röportajlar
  • Kampanyalar
  • Dernek
  • Yedek Parça
  • Yeni Ürünler
  • E-DergiYeni
  • News
Bildirimler
Yazı Tipi BoyutlandırıcıAa
Auto World DergisiAuto World Dergisi
Yazı Tipi BoyutlandırıcıAa
  • Haberler
  • Kapmanyalar
  • Otomobil
  • E-Dergi
Ara
  • Haberler
  • Otomobil
  • Fuar & Röportajlar
  • Kampanyalar
  • Dernek
  • Yedek Parça
  • Yeni Ürünler
  • E-DergiYeni
  • News
Bizi takip edin
Haberler

Teknopark İstanbul, 2020’de doğal kaynakların korunmasına %67 daha fazla katkı sağladı

5 Haziran 2021
Paylaş
Bu haberin okuma süresi 3 dakikadır.
PAYLAŞ

İstanbul’da Temel Sıfır Atık Belgesi alan ilk özel şirket olarak çevreye duyarlılığını belgeleyen Teknopark İstanbul, Çevre Koruma haftası kapsamında yayınladığı istatistiklerde 2020’de doğal kaynakların korunmasına 2019 yılına oranla %67 daha fazla katkı sağladığını duyurdu. 2019 – 2020 yılları arasında 66 ton atığın geri dönüşümünü sağlayan Teknopark İstanbul bu süreçte; 376 ağacın kesilmesini önledi, 40 bin 204 litre ham petrolün kullanılmasının önüne geçti, 14,63 ton ham maddenin kullanılmasını engelledi, 619m3 su tasarrufu sağlayarak doğal su kaynaklarını korudu ve 183079 kw/h enerji tasarrufu sağladı. Merkez, 2021 yılının sonunda bu kazançları %50 arttırmayı hedefliyor. “Sıfır Atık Sıfır Kayıp” mottosuyla başarılı bir Sıfır Atık Programı yürüten Teknopark İstanbul, 05-11 Haziran tarihleri arasındaki Çevre Koruma Haftası’nda; Aydos Ormanı Temizliği, Pendik Sahili Sualtı Temizliği ve Pendik Hayvan Barınakları’nda katılacağı aktivitelerle de çevre duyarlılığına dikkat çekecek.

Tüm dünyada önemli bir sorun haline gelen iklim kriziyle mücadele, günümüzde ülkelerin, şirketlerin, bireylerin el ele vererek aşması gereken kritik bir hal alıyor. Bu kapsamda sürdürülebilir bir çevre yaklaşımının geliştirilerek; giderek azalan orman alanlarının korunması, plastik çöplerin doğaya bırakılmasının engellenerek ayrıştırılması ve dönüştürülmesi, enerji ve su tasarruflarıyla doğal kaynakların korunması, denizlerin ve havanın kirlenmesinin önüne geçilmesi gibi çevreyi koruyucu önlemlerin alınması gerekiyor. İstanbul’da Temel Sıfır Atık Belgesi alan ilk özel şirket olarak çevreye duyarlılığını belgeleyen Teknopark İstanbul, Çevre Koruma haftası kapsamında ülkelerin, şirketlerin ve bireylerin çevre duyarlılığının üst seviyelere taşıyarak dünyanın geleceği için sorumluluk almaları gerektiğine dikkat çekiyor.

“Sıfır Atık, Sıfır Kayıp” mottosuyla başarılı bir sıfır atık programı yürüttüklerinin altını çizen Teknopark İstanbul Genel Müdür Bilal Topçu: “Her geçen gün büyüyen bir iklim kriziyle karşı karşıyız. Teknopark İstanbul olarak kendi üzerimize düşen gerek bireysel gerekse örgütsel sorumluluklarımızı yerine getirmeye odaklanıyoruz. 2019’da başlattığımız sıfır atık projemizde 2020 yılında %67’lik bir verim sağladık. Teknopark İstanbul olarak sürdürülebilir bir çevre politikası yürütmenin yanı sıra genç nesillerin bu konuda bilinçlenmesi ve vatandaşların ilgisini bu konuya yoğunlaştırması için de çalışmalar yürütüyoruz. Çevre Haftası’nda katılacağımız etkinlikler bu çabalarımızın bir parçası olacak.” diyor.

Teknopark İstanbul, Çevre Koruma haftasına 3 farklı etkinliğe katılarak bu alanda farkındalığı arttırmaya destek olacak. 9 Haziran’da Aydos Ormanı’nda Pendik Belediye’si organizasyonuna katılacak olan Teknopark İstanbul çalışanları Aydos Ormanı’nda çöp toplayarak “mıntıka temizliği” gerçekleştirecek. Teknopark İstanbul’da faaliyet gösteren şirketlerin de katılacağı etkinlikte çöplerin çevreye verdiği zararlara dikkat çekilmesi amaçlanıyor. Teknopark İstanbul 8 Haziran’da ise yine Pendik Belediyesi, Gedik Üniversitesi ve İHH organizasyonuyla gerçekleşecek dalış etkinliğine katılacak. Teknopark İstanbul yönetiminin de dalgıçlar arasında yer alacağı etkinlik Pendik Sahil’de gerçekleştirilecek ve dalış ekipleri deniz altındaki çöpleri toplayacak. Gedik Üniversitesi’nin geliştirdiği sualtı robotu ile de bölgenin taraması gerçekleştirilecek. 10 Haziran’da ise Pendik bölgesindeki hayvan barınaklarını ziyaret edecek Teknopark İstanbul temsilcileri barınaklara mama ve temizlik malzemeleri desteğinde bulunacak.

Bu haberler ilginizi çekebilir

omoda 5
Omoda 5 Türkiye’de 1.999.000 TL’den Başlayan Fiyatıyla Satışta
Merakla Beklenen Hyundai IONIQ 3 Tanıtıldı
Mart Ayında Otomotiv Sektöründe Talep Yavaşladı
Dünyanın En Hızlı Büyüyen Otomobil Markası Aylık Satış Rekorunu Yeniledi
DS Automobiles Yeni DS N°4’ü Türkiye’de Satışa Sundu

Aylık Haber Bültenine Kaydolun

Gelişmeleri takip edin! Güncel haberleri doğrudan e-posta kutunuza alın.
Kaydolmakla, Kullanım Şartlarımızı kabul etmiş ve Gizlilik Politikamızda belirtilen veri uygulamalarını onaylamış olursunuz. İstediğiniz zaman aboneliğinizi iptal edebilirsiniz.
Bu Haberi Paylaşın
Facebook Bağlantıyı Kopyala Yazdır

Dergimiz Yayında

Okumak için Tıklayın
FacebookBeğen
InstagramTakip et
YouTubeAbone Ol
Türkiye’nin ve dünyanın otomotiv gündemini tek bir noktada toplayan Auto World Dergisi; test sürüşleri, güncel kampanyalar ve sektörel analizlerle dijital yayıncılığa yeni bir soluk getiriyor. Otomotiv dünyasındaki en son gelişmeleri kaçırmamak için bizi takipte kalın.
  • Künye
  • İletişim
  • Hakkımızda
  • Son Sayımız
  • Gizlilik Politikası
  • Reklam
  • Abonelik
  • Dergi arşivi
  • Fuar Takvimi
  • Kullanım Şartları
banner
Tekrar hoşgeldiniz!

Hesabınıza giriş yapın

Kullanıcı Adı veya E-posta Adresi
Şifre

Şifrenizi mi unuttunuz?