Bu siteyi kullanarak Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları'nı kabul etmiş olursunuz.
Kabul et
Auto World DergisiAuto World DergisiAuto World Dergisi
  • Haberler
  • Otomobil
  • Fuar & Röportajlar
  • Kampanyalar
  • Dernek
  • Yedek Parça
  • Yeni Ürünler
  • E-DergiYeni
  • News
Bildirimler
Yazı Tipi BoyutlandırıcıAa
Auto World DergisiAuto World Dergisi
Yazı Tipi BoyutlandırıcıAa
  • Haberler
  • Kapmanyalar
  • Otomobil
  • E-Dergi
Ara
  • Haberler
  • Otomobil
  • Fuar & Röportajlar
  • Kampanyalar
  • Dernek
  • Yedek Parça
  • Yeni Ürünler
  • E-DergiYeni
  • News
Bizi takip edin
Haberler

“Kar ve Kur Arasında Kalan Vatandaş İçin Kış Lastiği Devlet Eliyle Teşvik Edilmeli”

7 Şubat 2022
Paylaş
Bu haberin okuma süresi 3 dakikadır.
PAYLAŞ

“KAR VE KUR ARASINDA KALAN VATANDAŞ İÇİN KIŞ LASTİĞİ DEVLET ELİYLE TEŞVİK EDİLMELİ”

İçindekiler
“KAR VE KUR ARASINDA KALAN VATANDAŞ İÇİN KIŞ LASTİĞİ DEVLET ELİYLE TEŞVİK EDİLMELİ”Kış lastiğinde KDV’nin yüzde 1’e indirilmesi ve devlet teşviki vatandaşı rahatlatırBir takım kış lastiği ülke ekonomisine önemli katkılar sağlıyor

Geçtiğimiz haftalarda İstanbul başta olmak üzere Marmara Bölgesi’nde etkili olan kar yağışları, sürücüler için çileye dönüştü. Sadece 2 gün içinde 500’den fazla kazanın yaşandığı İstanbul’da, kazaların önemli bir bölümüne, yaz lastiği ile trafiğe çıkan araçlar sebep oldu. Kış lastiğinin kış aylarında gerekliliğine dikkat çekerken, çağrıda bulunan Aşin Otomobil Genel Müdürü Okan Erdem “Kış lastiği elbette içinde bulunduğumuz mevsim şartlarında bir lüks değil ihtiyaç, hatta tamamen ülke çapında zorunlu hale gelmeli. Birkaç günlük kar esaretinin ülkeye maliyeti yüzlerce Milyon TL’yi bulsa da, sürücüler yükselen döviz kurları sebebiyle fiyatları çok büyük tutarlara ulaşan kış lastiklerini satın almakta zorluk çekiyor. Kış lastiklerinde KDV’nin yüzde 1’e indirilmesi ve bir otomobilin ihtiyacı olan 4 kış lastiğinin satın alınması durumunda direk vatandaşın cebine belirli bir tutarla devlet teşviki gerçekleştirilmesi, her kış yaşadığımız zorlukları minimum seviyeye getireceği gibi ticari hayattaki duraksamaların önüne geçilebilecek, trafik kazalarında önemli şekilde azalma görülebilecektir.” dedi.

Premium araçlara servis hizmeti veren Aşin Otomobil, geçtiğimiz günlerde İstanbul’u etkisi altına alan kar yağışıyla ilgili önemli değerlendirme ve çağrılarda bulundu. Kar yağışlarında kazaya karışan ve servise gelen tüm araçların kış lastiğinden yoksun olduğuna dikkat çeken Aşin Otomobil Genel Müdürü Okan Erdem, 7 derecenin altındaki her hava sıcaklığında mutlaka kış lastiği kullanılması gerektiğine dikkat çekti. Özellikle lüks otomobillerin birçoğunun arkadan itişli olduğuna ve karlı zeminde hareket kabiliyetlerinin yaz lastikleriyle sıfıra indiğini söyleyen Erdem, lastik fiyatlarının lüks otomobil sahipleri için dahi çok yüksek seviyelere ulaştığını söyledi.

Kış lastiğinde KDV’nin yüzde 1’e indirilmesi ve devlet teşviki vatandaşı rahatlatır

Kış lastiği kullanımının sadece bireysel araç sahiplerinin hayatını değil, trafikte seyir halindeki tüm sürücülerin sosyal ve ticari hayatını etkilediğini ifade eden Erdem “Kar yağışında trafiğin sıkışmasına sebep olan ya da kaza yapan araçlar, yaz lastiğiyle çıktıkları için, kış lastiği kullanan diğer sürücüler de bu durumdan olumsuz etkileniyor. Kış lastiği bir lüks değil ihtiyaç, hatta tüm illerde binek otomobillerde de zorunlu kılınmalı. Fakat yüksek döviz kuru sebebiyle artık bir takım kış lastiği almak için 5 bin TL ile 40 bin TL arasında bir bütçeyi gözden çıkarmak zorundayız. Sürücülerin imtina etmesindeki başlıca sebep maliyet. Oysa devlet eliyle belirli tutarlarda teşvikler yapılması, KDV’nin yüzde 1’e indirilmesi, trafik kazalarını minimum seviyeye getirecektir.” şeklinde konuştu.

Bir takım kış lastiği ülke ekonomisine önemli katkılar sağlıyor

Öte yandan trafikteki her aracın milli servet niteliği taşıdığını hatırlatan Erdem “Sokaktaki her araç bizler için milli servettir ve yapılan her kaza, ekonomimize ekstra bir yük anlamına geliyor. Diğer yandan ulaşımın aksaması, tüm ticari faaliyetlerin de sekteye uğramasına sebep oluyor ve birkaç günde ülkemize maliyeti yüzlerce milyon TL’yi buluyor. Bir sonraki kar yağışlarında İstanbul’da benzer manzaralarla karşılaşmamayı temenni ediyoruz.” açıklamasını yaptı.

Bu haberler ilginizi çekebilir

Hyundai
Merakla Beklenen Hyundai IONIQ 3 Tanıtıldı
Mart Ayında Otomotiv Sektöründe Talep Yavaşladı
Dünyanın En Hızlı Büyüyen Otomobil Markası Aylık Satış Rekorunu Yeniledi
DS Automobiles Yeni DS N°4’ü Türkiye’de Satışa Sundu
Chery’den “Aile Odaklı” Yeni Marka Dönemi
ETİKETLENDİ:Aşin OtomobilhaberKış lastiğilastikmanset

Aylık Haber Bültenine Kaydolun

Gelişmeleri takip edin! Güncel haberleri doğrudan e-posta kutunuza alın.
Kaydolmakla, Kullanım Şartlarımızı kabul etmiş ve Gizlilik Politikamızda belirtilen veri uygulamalarını onaylamış olursunuz. İstediğiniz zaman aboneliğinizi iptal edebilirsiniz.
Bu Haberi Paylaşın
Facebook Bağlantıyı Kopyala Yazdır

Dergimiz Yayında

Okumak için Tıklayın
FacebookBeğen
InstagramTakip et
YouTubeAbone Ol
Türkiye’nin ve dünyanın otomotiv gündemini tek bir noktada toplayan Auto World Dergisi; test sürüşleri, güncel kampanyalar ve sektörel analizlerle dijital yayıncılığa yeni bir soluk getiriyor. Otomotiv dünyasındaki en son gelişmeleri kaçırmamak için bizi takipte kalın.
  • Künye
  • İletişim
  • Hakkımızda
  • Son Sayımız
  • Gizlilik Politikası
  • Reklam
  • Abonelik
  • Dergi arşivi
  • Fuar Takvimi
  • Kullanım Şartları
banner
Tekrar hoşgeldiniz!

Hesabınıza giriş yapın

Kullanıcı Adı veya E-posta Adresi
Şifre

Şifrenizi mi unuttunuz?