Bu siteyi kullanarak Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları'nı kabul etmiş olursunuz.
Kabul et
Auto World DergisiAuto World DergisiAuto World Dergisi
  • Haberler
  • Otomobil
  • Fuar & Röportajlar
  • Kampanyalar
  • Dernek
  • Yedek Parça
  • Yeni Ürünler
  • E-DergiYeni
  • News
Bildirimler
Yazı Tipi BoyutlandırıcıAa
Auto World DergisiAuto World Dergisi
Yazı Tipi BoyutlandırıcıAa
  • Haberler
  • Kapmanyalar
  • Otomobil
  • E-Dergi
Ara
  • Haberler
  • Otomobil
  • Fuar & Röportajlar
  • Kampanyalar
  • Dernek
  • Yedek Parça
  • Yeni Ürünler
  • E-DergiYeni
  • News
Bizi takip edin
Haberler

DİTAŞ, Otomobil Ve Hafif Ticari Grubunu Büyütüyor

4 Ekim 2021
Paylaş
Bu haberin okuma süresi 4 dakikadır.
PAYLAŞ

DİTAŞ, OTOMOBİL VE HAFİF TİCARİ GRUBUNU BÜYÜTÜYOR

İçindekiler
DİTAŞ, OTOMOBİL VE HAFİF TİCARİ GRUBUNU BÜYÜTÜYORDİTAŞ Bu Satınalma İle Otomobil Ve Hafif Ticari Grubuna Genişliyor

Otomotiv sanayine kaliteli, teknolojik ve yenilikçi direksiyon ile süspansiyon sistem parçaları sunan DİTAŞ, Türkiye ve Avrupa’da otomotiv ana sanayine gövde, şasi ve montajlı sac parçaları üretimi ve bağımsız yedek parça pazarı için PRS markasıyla otomobil ve hafif ticari araç direksiyon ve süspansiyon parçaları üretimi yapan 55 yıllık bir geçmişe sahip Profil Sanayi ve Ticaret A.Ş. ile otomotiv sanayi için  sac parça kalıplarınn tasarım ve imalatını gerçekleştiren 3S Kalıp Aparat Makine Sanayi ve Ticaret A.Ş’nin yüzde 70’ini satın almak üzere anlaşma imzaladı. Halka açık bir şirket olarak KAP’a da bildiri de bulunan DİTAŞ kapanış işlemlerinin tamamlanması ile hisse devirlerini de gerçekleştirecek.

DİTAŞ Bu Satınalma İle Otomobil Ve Hafif Ticari Grubuna Genişliyor

Üretiminin yüzde 90’ını ağır ticari araçlar için direksiyon ve süspansiyon sistem parçalarını kapsayan DİTAŞ, Profil Sanayi ve Ticaret A.Ş’nin  satın alınması ile beraber otomobil ve hafif ticari araç grubuna da girerek tüm araç segmentlerine ulaşmış olacak. Sac kalıp tasarımı ve üretimi konusunda otomotiv ana sanayi (OEM) firmalara uzun yıllardır hizmet veren 3S Kalıp Aparat Makine Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin ve Profil Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin çalıştığı müşteriler arasında Avrupa ve Türkiye’de faaliyet gösteren önde gelen otomotiv ana sanayi ( OEM ), tedarik sanayi şirketleri ( OES ) ve bağımsız yedek parça distribütörleri bulunuyor ve üretimlerinin yüzde 30’unu 30 farklı ülkeye ihraç ediyor.

Doğan Holding CEO’su Çağlar Göğüş konuyla ilgili yaptığı açıklamada; “Grup olarak hem mevcut şirketlerimizi hızla büyütmek hem de yeni sektörlere girmek amacıyla stratejik yatırımlar yapmaya devam ediyoruz. Özellikle ihracat potansiyeli yüksek ve katma değer yaratan sanayi, ambalaj, teknoloji, fintek ve finansal hizmetler ile yenilenebilir enerji sektörlerine yönelik yatırımlarımızı sürdürüyoruz. 30 farklı ülkeye ihraç edilen ürünleriyle ön plana çıkan Profil Sanayi ve Ticaret A.Ş. ve 3S Kalıp Aparat Makine Sanayi ve Ticaret A.Ş. ile sektördeki rekabet gücümüzü daha da ileriye taşıyacağız. Yapılan bu yatırımın Ditaş ve Profil şirketlerinin entegre bir şekilde sektördeki güçlü konumlarını daha da ileriye taşıyacağına inanıyorum. Bu tip işlemlerle şirketlerimizin ölçeğini ve rekabetçiliğini artırmayı ve daha fazla değer yaratmayı hedefliyoruz. Benzer organik ve inorganik yatırım ve büyüme fırsatlarını değerlendirmeyi sürdüreceğiz” dedi.

DİTAŞ Genel Müdürü Osman Sever ise; “Şirketimiz, mevcut yatırım stratejisi çerçevesinde, uzun yıllardır faaliyet gösterdiği otomotiv tedarik sanayinde ürün ve müşteri portföyünü genişleterek, katma değeri artıracak fırsatları değerlendirmeye devam ediyor. Yapılan satın almalar ile hem ürün gamı hem de müşteri portföyümüz genişliyor. Bu ortaklığın sektöre yeni bir heyecan ve hareket getireceğine inanıyoruz” dedi.

Satın almalar ile ilgili heyecanlı olduklarını belirten Profil Sanayi ve Ticaret A.Ş. ve 3S Kalıp Aparat Makine Sanayi ve Ticaret A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Sezai Sezer; “Şirketimizin hızlı büyümesine vesile olacak Doğan Holding ile yaptığımız bu ortaklık için çok mutluyuz. Bu yatırım ile ortaya çıkan sinerji hem DİTAŞ’ı hem bizi daha da büyüterek ülke ekonomisine olumlu yönde katkı yapmaya devam etmemizi sağlayacak” dedi.

 

 

Bu haberler ilginizi çekebilir

Yapay Zekâ ile Araç Muayenesinde Yeni Dönem
OMODA & JAECOO Akıllı Ekosistem Kurgusunu Genişletiyor
Automechanika Istanbul 2026: 25 Yıllık Güç, Geleceğe Açılan Kapı
Otomotiv Sanayii Derneği, 2026 İlk Çeyrek Verilerini Açıkladı
Chery Group’un İlk Yurt Dışı Bölgesel Operasyon Merkezi Barselona’da Kuruldu
ETİKETLENDİ:DİTAŞhaberhafif ticarimansetotomobil

Aylık Haber Bültenine Kaydolun

Gelişmeleri takip edin! Güncel haberleri doğrudan e-posta kutunuza alın.
Kaydolmakla, Kullanım Şartlarımızı kabul etmiş ve Gizlilik Politikamızda belirtilen veri uygulamalarını onaylamış olursunuz. İstediğiniz zaman aboneliğinizi iptal edebilirsiniz.
Bu Haberi Paylaşın
Facebook Bağlantıyı Kopyala Yazdır

Dergimiz Yayında

Okumak için Tıklayın
FacebookBeğen
InstagramTakip et
YouTubeAbone Ol
Türkiye’nin ve dünyanın otomotiv gündemini tek bir noktada toplayan Auto World Dergisi; test sürüşleri, güncel kampanyalar ve sektörel analizlerle dijital yayıncılığa yeni bir soluk getiriyor. Otomotiv dünyasındaki en son gelişmeleri kaçırmamak için bizi takipte kalın.
  • Künye
  • İletişim
  • Hakkımızda
  • Son Sayımız
  • Gizlilik Politikası
  • Reklam
  • Abonelik
  • Dergi arşivi
  • Fuar Takvimi
  • Kullanım Şartları
banner
Tekrar hoşgeldiniz!

Hesabınıza giriş yapın

Kullanıcı Adı veya E-posta Adresi
Şifre

Şifrenizi mi unuttunuz?