Türk-Alman İnovasyon Zirvesi ile Kalıcı İşbirlikleri Hedefleniyor
İki ülkeden yenilikçi ve üretici firmaların liderlerini buluşturaçak Türk-Alman İnovasyon Zirvesi,bilgi ve fikir alışverişlerinin ötesinde, somut Ar-Ge projelerinin ilk adımının atılmasını da sağlayabilmek amacıyla Almanya’da düzenlenecek.
Global Success Club 21 ve 22 Ekim tarihlerinde ilk kez gerçekleşecek olan Türk-Alman İnovasyon Zirvesi ile Türkiye ve Almanya’nın yenilikçi üretim şirketlerinin liderlerini Frankfurt am Main’da buluşturuyor. Katılımcılar yeni teknolojik akımlar, iki ülke arasındaki Ar-Ge isbirlikleri ve yatırımlar konusunda bilgi ve fikir alişverişinin ötesinde sürdürülebilir Ar-Ge projelerinin ilk adımlarını atmak üzere biraraya gelecekler.Türk-Alman İnovasyon Zirvesi fikrini ortaya çıkaran Global Success Club’un kurucusu ve CEO’su Işınay Kemmler: “Programın odağında liderlerin fikir ve bilgi alişverişi bulunmaktadır” diye belirtiyor. Bu nedenle zirvenin katılımcıları teknolojiye ağırlık veren üretim firmalarının üst düzey yönetcilerinden oluşmaktadır. Zirvenin içeriğinde bilişim ve iletişim teknolojileri, üretim teknolojileri, nanoteknolojileri, kimyasal ve fiziksel teknolojileri gibi kilit teknolojilere odaklanıldı. Bu dogrultuda otomotiv, makina, kimya, elektronik ve otomasyon tekniği gibi uygulama alanlarında calısan Türkiye ve Almanya’nın yenilikçi şirketlerinin temsilcileri ve bilim ve politikadan üst düzey yöneticiler konuşmacı olarak katılacaklar.
Zirvenin geleceğe yönelik anlamı açılış konuşmalarını iki ülkenin Bilim Bakanları Johanna Wanka ve Fikri Işık’ın üstlenmesiyle destekleniyor. Işınay Kemmler gösterilen ilgiye sevinerek “Özellikle iki ülkeden yenilikçi orta ölçekteki şirketlerin işbirliklerinde büyük potansiyel görüyoruz. Bu yıl Türk-Alman Bilim Yılı olduğu için, organize ettiğimiz bu kongre ile uygulamaya yönelik bir Win-Win bağlantısı kurulmasına destek vermek istedik. Zirveye verdiğimiz çabalar sonucunda iki ülkeden yenilikçi sanayi şirketlerinin sürdürülebilir AR-GE işbirliklerine girmelerini umut ediyoruz.“ dedi. Bunu sağlayabilmek için iki ülkenin önemli aktörlerini kurdugumuz Advisory Board’a (Danışma Kurulu) davet ederek bize fikir ve önerilerini bildirmelelerini rica ettik.Bu öneriler dogrultusunda zirve bir gün daha uzatıldı. Ayrıca zirvenin her yıl dönüşümlü olarak iki ülkede tekrarlanması da gündeme getirildi.
Nitelikli konuşmacı ve katılımcıların bulunduğu oturumlar
Katılımcılara zirvenin ilk gününde ilgileri doğrultusunda seçebilecekleri interaktif paneller sunuluyor. Iş ya da bilim dünyasından seçilmis bir moderatör, davet edilmis üst düzey konusmacılara sorular sorup, diğer katılımcıların da aktif olarak panele katılımlarını sağlayacak.
Konuşulacak konulara teknolojinin inovasyon potansiyelindeki yerini, Ar-Ge yatırımlarının kara dönüştürülebilecek şekilde kullanımını, üniversite ve araştırma merkezleri ile inovasyona yönelik çalışmaların şirketlerin kalıcı büyümelerindeki önemini örnek olarak verebiliriz.
Uygulamaya yönelik bilgiler
Zirvenin ikinci gününde Horizon 2020 (Avrupa Birliği‘nin arastırma ve inovasyona yönelik çevre programı) projelerine yönelik ikili görüsmeler de saglanacak. Bunun ötesinde Frankfurt Bioteknoloji Inovasyon Merkezi’nin deneyimleri dogrultusunda sanayi ve bilimin isbirliği üzerine bir oturum gerceklesecek ve katılımcılara bu merkezi gezme olanağı da sunulacak. Ayrıca isteyen katılımcılara Darmstadt’taki GSI Helmholtzzentrum Hızlandırıcı Merkezi‘ni gezme firsati da verilecek.
Zirveyle baslayan iletisimin sürdürülebilmesi için zirvenin web sitesine bir Online-Community de eklendi. Bu sekilde katılımcılar zirveden sonra da birbirleriyle bir grup içinde bağlantıda kalabilecekler.
Medyanın ilgisinden dolayı zirveden bir gün önce Frankfurt’da bir basın toplantısı düzenlenecek.
Global Success Club Hakkında
Global Success Club (GSC), yenilikçi firmaların uluslararası alanda ve sürekli olarak büyümelerini, bu firmaları dünya çapında bir ağla birleştirerek destekleyen ve yöneticilere özel ilk ve tek ağdır. Misyonu dünyanın her yerinden ulaşılabilen bir internet portalı olarak, farklı ülkelerden gelen yenilikçi firmaların işbirliği için kullanabilecekleri bir platform olmak. Bu çerçevede üretici firmaların inovasyon ve büyüme potansiyellerinin artmasına katkıda bulunmak hedefiyle, yenilikci ve üretici firmaların yöneticilerin birbirleri ile iletişime geçerek uluslararası işbirliği kurma şansını bulabilecekleri üst düzey toplantılar da düzenlemektedir.