Bu siteyi kullanarak Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları'nı kabul etmiş olursunuz.
Kabul et
Auto World DergisiAuto World DergisiAuto World Dergisi
  • Haberler
  • Otomobil
  • Fuar & Röportajlar
  • Kampanyalar
  • Dernek
  • Yedek Parça
  • Yeni Ürünler
  • E-DergiYeni
  • News
Bildirimler
Yazı Tipi BoyutlandırıcıAa
Auto World DergisiAuto World Dergisi
Yazı Tipi BoyutlandırıcıAa
  • Haberler
  • Kapmanyalar
  • Otomobil
  • E-Dergi
Ara
  • Haberler
  • Otomobil
  • Fuar & Röportajlar
  • Kampanyalar
  • Dernek
  • Yedek Parça
  • Yeni Ürünler
  • E-DergiYeni
  • News
Bizi takip edin
Formula E
Haberler

Nissan Formula E Takımı Diriyah E-Prix’sine hazır

26 Ocak 2024
Paylaş
Bu haberin okuma süresi 4 dakikadır.
PAYLAŞ

Formula E takvimindeki tek gece yarışı olan Diriyah E-Prix, serinin en sevilen etkinlikleri arasında yerini aldı. Sokak pisti zorlu ancak heyecan verici bir deneyim sunuyor. Tur 6-14 arasındaki yüksek hızlı, yokuş aşağı bölüm, en üst düzeyde konsantrasyon ve cesaret gerektirirken, yüksek lastik aşınması, sürücülerin aracı ne kadar zorlayacaklarını dikkatlice düzenlemeleri gerektiği anlamına geliyor. Bu durum, kaza ihtimalinin yüksek olmasıyla birleştiğinde, yarışmacıları zafere ulaşmak için risk ve tedbir arasında bir denge kurmaya zorluyor.

İçindekiler
“Güçlü bir aracımız olduğunu biliyoruz”“Diriyah, en sevdiğim pistlerden biri”“Hayranlar için her zaman harika bir gösteri oluyor”

Pistteki aksiyon 26 Ocak Perşembe günü Serbest Antrenman 1 ile başlayacak, Cuma günkü 2. Tur öncesinde sıralama yarış yapılacak ve 3. Tur için de tekrarlanacak.

Formula E

Nissan’ın 2016’dan bu yana Krallık’taki resmi yetkili perakende satıcısı olan Petromin Nissan, ülke çapında 18 showroom ve 16 satış sonrası merkezi içeren kapsamlı operasyonlarıyla önemli bir rol üstleniyor. Petromin Nissan bir kez daha ekibin etkinlik için resmi inovasyon ortağı olacak.

“Güçlü bir aracımız olduğunu biliyoruz”

Tommaso Volpe, Nissan Formula E Takımı genel müdürü ve takım müdürü, açıklamalarında “Sonuç istediğimiz gibi olmasa da Meksika’da bazı cesaret verici işaretler gördük. Oliver ve Sacha takım olarak iyi çalıştılar ve sezon için güçlü bir sürücü eşleşmesine sahip olduğumuzu gösterdiler. Güçlü bir aracımız olduğunu biliyoruz ve Diriyah için amacımız her türlü sorunu gidermek ve sorunsuz bir şekilde ilerlememizi sağlamak. Çifte yarış bize puan kazanmak için iki fırsat sunuyor, bu nedenle odak noktamız Cumartesi günü bize yardımcı olması için Cuma günkü yarıştan öğrenebildiğimiz kadar çok şey öğrenmek ve en yüksek hız kadar çeviklik gerektiren bir pist için kurulumumuzu mükemmelleştirmek olacak. Şampiyonanın Suudi Arabistan ayağı için bir kez daha Petromin Nissan ile işbirliği yapmaktan heyecan duyuyoruz. Nissan’ın en önemli pazarlarından birinde önemli bir ortağı temsil ediyorlar ve etkinlik sırasında Formula E heyecanını müşterileriyle paylaşmayı dört gözle bekliyoruz.” Ifadelerini kullandı.

“Diriyah, en sevdiğim pistlerden biri”

Nissan Formula E Takımı sürücüsü, Sacha Fenestraz ise konuşmasında, “Diriyah, Formula E takvimindeki en sevdiğim pistlerden biri. Kör virajları ve düşük hata payıyla sürüşü heyecan verici kılıyor ve ilk Formula E puanımı orada aldığım için güzel anılarım var. Meksika’daki nihai sonuç istediğimiz gibi olmasa da, sıralama turlarında iyi bir hız gösterdik, bu nedenle hazırlıklarımız bu hızı yarışa taşımaya odaklandı. Doğal olarak, çift turlu yarışlar her zaman yoğun ve yorucudur, ancak iki yarış boyunca tutarlılığı yakalamak için birlikte çalışarak, güçlü bir puan toplamayla ayrılabileceğimizden eminim.” dedi.

“Hayranlar için her zaman harika bir gösteri oluyor”

Nissan Formula E Takımı sürücüsü, Oliver Rowland, “Meksika’daki ilk etkinlik tamamen deneyimle ilgiliydi ve yarışta iyi bir geri dönüşün ardından pek çok olumlu sonuç elde ettik. Aynı rahat yaklaşımla saldırarak bu ivmeyi korumaya çalışacağız. Diriyah geçilmesi zor bir pist, bu nedenle sıralama turlarında performansımızı en üst düzeye çıkarmamız gerekiyor. Serbest antrenman, hafta sonunun geri kalanı öncesinde kendimizi rahat bir konuma getirmek için önemli olacak. Gece yarışmak harika, sezonun tek yarışı ve hayranlar için her zaman harika bir gösteri oluyor, bu yüzden heyecanlıyım.” şeklinde konuştu.

 

Bu haberler ilginizi çekebilir

Stellantis Üçüncü Söküm Merkezini Açtı
Türkiye’de Yılın Otomobili 2026 Yarışması’nda Test Sürüşleri Tamamlandı
Otomol Kia ile Daha Güçlü: Büyüme Yolculuğunda Yeni Sayfa
Nisan 2026 Otomotiv Piyasası: Reel Fiyat Düşüşü Devam Ediyor
Autopromotec’te Enrica Lazzarini Dönemi Başladı
ETİKETLENDİ:Diriyah E-PrixFormula EhabermansetOliver RowlandPetromin NissanSacha FenestrazTommaso Volpe

Aylık Haber Bültenine Kaydolun

Gelişmeleri takip edin! Güncel haberleri doğrudan e-posta kutunuza alın.
Kaydolmakla, Kullanım Şartlarımızı kabul etmiş ve Gizlilik Politikamızda belirtilen veri uygulamalarını onaylamış olursunuz. İstediğiniz zaman aboneliğinizi iptal edebilirsiniz.
Bu Haberi Paylaşın
Facebook Bağlantıyı Kopyala Yazdır

Dergimiz Yayında

Okumak için Tıklayın
FacebookBeğen
InstagramTakip et
YouTubeAbone Ol
Türkiye’nin ve dünyanın otomotiv gündemini tek bir noktada toplayan Auto World Dergisi; test sürüşleri, güncel kampanyalar ve sektörel analizlerle dijital yayıncılığa yeni bir soluk getiriyor. Otomotiv dünyasındaki en son gelişmeleri kaçırmamak için bizi takipte kalın.
  • Künye
  • İletişim
  • Hakkımızda
  • Son Sayımız
  • Gizlilik Politikası
  • Reklam
  • Abonelik
  • Dergi arşivi
  • Fuar Takvimi
  • Kullanım Şartları
banner
Tekrar hoşgeldiniz!

Hesabınıza giriş yapın

Kullanıcı Adı veya E-posta Adresi
Şifre

Şifrenizi mi unuttunuz?