Bu siteyi kullanarak Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları'nı kabul etmiş olursunuz.
Kabul et
Auto World DergisiAuto World DergisiAuto World Dergisi
  • Haberler
  • Otomobil
  • Fuar & Röportajlar
  • Kampanyalar
  • Dernek
  • Yedek Parça
  • Yeni Ürünler
  • E-DergiYeni
  • News
Bildirimler
Yazı Tipi BoyutlandırıcıAa
Auto World DergisiAuto World Dergisi
Yazı Tipi BoyutlandırıcıAa
  • Haberler
  • Kapmanyalar
  • Otomobil
  • E-Dergi
Ara
  • Haberler
  • Otomobil
  • Fuar & Röportajlar
  • Kampanyalar
  • Dernek
  • Yedek Parça
  • Yeni Ürünler
  • E-DergiYeni
  • News
Bizi takip edin
Haberler

Delphi Türkiye 2024’ü Yüzde 10 Büyümeyle Tamamladı

7 Nisan 2025
Paylaş
Bu haberin okuma süresi 6 dakikadır.
PAYLAŞ

2023 yılında kurulan ve bünyesinde 100 yılı aşkın sektör deneyimine sahip Delphi, Delco Remy ve Hartridge olmak üzere üç köklü markayı barındıran PHINIA, 20 ülkedeki 44 noktada yaklaşık 13 bin çalışanıyla yakıt sistemleri, satış sonrası çözümler ve bileşenler sağlayıcısı olarak faaliyet göstermekte. PHINIA’nın amiral gemisi konumundaki Delphi ise, pek çok üretim tesisi ile birlikte İzmir’deki fabrikasında üretilen orijinal ekipman ve dünyada öncü teknolojilerin yanı sıra satış sonrasında da otomotiv markalarına küresel çapta ve orijinal ekipman kalitesinde çözümler sunmaya devam ediyor.

İçindekiler
10 yılda 10’unculuktan 3’üncülüğeÇinliler İçin Fren Diskleri Avrupa’dan Önce Türkiye’de Pazara Sunuldu

 2024 yılının sektör için küçük çaplı büyüme veya mevcudu koruma odaklı geçtiğini söyleyen Delphi Türkiye, Kafkasya, Orta Doğu ve Afrika Bölge Direktörü Reşat Dumanoğlu, “Sektör olarak bu aslında çok alışık olduğumuz bir durum değil. Finansman maliyetlerinin alışılanın üzerinde gerçekleşmesi ve ihracat pazarlarındaki daralma 2024’te etkili oldu. Buna rağmen Delphi olarak biz 2024’ü yüzde 10’luk bir büyümeyle tamamladık. Aslında, döviz bazlı çift haneli büyümeye alışık olan bir firmayız. Aynı zorlayıcı nedenler tabi ki bizim için de vardı; ancak Delphi Türkiye olarak tamamıyla iç pazara odaklanmamız, ihracat odaklı bir yapımızın olmaması nedeniyle ihracat pazarlarındaki daralma bizim satışlarımızı sınırlı şekilde etkiledi” dedi.

10 yılda 10’unculuktan 3’üncülüğe

Bundan 10 yıl önce, satış sonrasında Delphi Türkiye’nin, EMEA bölgesindeki yaklaşık 100 ülke arasında 10’uncu büyük pazar olduğunu hatırlatan Reşat Dumanoğlu, “Yaptığımız çalışmalarla beraber bütün gelişmeler ışığında 2024’ü 3’üncü büyük pazar olarak kapattık. Geçtiğimiz yıl satış sonrası pazarına, 2 bin 200 yeni parça numarası sunduk. Bunların 1400’ü ön takım ürün grubunda, yaklaşık 350’si de fren ürün grubunda yer alıyor. Daha önemli olan ise bunlardan 74 tanesinin pazarda ilk olma özelliğini taşıyor olması” diye konuştu. Şirketin 2025 yılı hedef ve çalışmalarını da paylaşan Reşat Dumanoğlu, şöyle devam etti: “Yine sınırlı büyümelerin gerçekleşeceği, mevcudun korunmaya çalışılacağı bir yıl olacağını öngörüyoruz. Hatta 2025’in ilk çeyreğine baktığımızda sektör, biraz daha beklentinin altında bir taleple karşılaşıyor; ama bu yıl bizim için heyecan verici birkaç konu var. Bunlardan ilki, yeni depo yatırımımız. Geçtiğimiz yıl büyümemizi sağlarken lojistik merkezimizin kısıtlarıyla mücadele ettik. Ancak şimdi, gelecekteki büyümeyi destekleyecek önemli bir adım attık ve mart ayında Manisa’da yeni bir lojistik merkezi devreye aldık. Bu yatırım sayesinde depolama kapasitemiz %135 oranında artarken yıllık sevkiyat kapasitemiz de %70 oranında büyüdü. Bu lojistik merkezi, pazardaki taleple paralel olarak hizmet seviyemizi yükseltecek ve ilerleyen yıllarda bizlere önemli avantajlar sağlayacak. Bu yatırımın pazardaki gelişen, daha domine eden yapımızı destekleyeceğini düşünüyoruz.

Reşat Dumanoğlu – Delphi Türkiye, Kafkasya, Orta Doğu ve Afrika Bölge Direktörü

Ürün grubu açısından da geçen yıl fren, araç elektroniği ve termal ürünlerinde büyüme sağladık. Bu yıl öncelikli olarak ön takım ürünlerimize odaklanacağız. Geçen yıl 1.400 yeni referans eklediğimiz ön takım ürün gamımıza, bu yıl da 1.000 yeni referans eklemeyi planlıyoruz. Bu sayede kapsama oranımız daha da artacak. Özellikle fren disk ve balatalarında kapsama oranımız %99’a ulaştı ve ön takımda da bu seviyelere ulaşarak Avrupa ve Türkiye’deki lider satış sonrası firma konumumuzu pekiştireceğiz. Fren grubunda bir diğer gelişme de hafif ticari araçlara özel yeni fren balatalarımız. Bu balatalarda şu an normal balatalara kıyasla %60’ın üzerinde bir dayanıklılık farkı sağlıyoruz. Bu gelişmeyi testlerle de kanıtladık ve detaylarını yakında paydaşlarımızla paylaşacağız. Bu ürünün de pazarda ciddi bir karşılık bulacağını düşünüyoruz. Motor yağıyla ilgili de birkaç değişiklik söz konusu. Buna bir relansman da diyebiliriz. Motor yağı ürün gamımızı tamamen elden geçirdik ve hem ambalaj ve etiketlerde güncellemeler yaptık hem de portföyümüze yeni ürünler ekledik.

Ayrıca orijinal ekipman üretim tarafında da Türkiye’de Mercedes-Benz, BMW, Volkswagen, Stellantis, Hyundai ve KIA gibi markalara üretim yapıyoruz. 2024 yılı itibariyle bu markalara DAF ve PACCAR’ı da ekledik. Bu iki marka için fabrikamızda ağır vasıta dizel yakıt sistemlerinde kullanılan ünite pompalarının üretimine başladık. Ayrıca, dizel yakıt sistemleri komponentlerinden en önemlilerinden biri olan yakıt dağıtım kontrol modülü, 2024 yılı itibarıyla yine Stellantis Grubu için Türkiye’de üretilmeye başlandı. Bu da bizler için iki gurur verici gelişme olarak ön plana çıktı.”

 

Çinliler İçin Fren Diskleri Avrupa’dan Önce Türkiye’de Pazara Sunuldu

Bu yıl ticari araçların dışında bir odak noktaları daha olduğunu belirten Delphi Türkiye, Kafkasya, Orta Doğu ve Afrika Bölge Direktörü Reşat Dumanoğlu, “Delphi olarak, Türkiye’de hızla büyüyen Çinli otomobil markaları MG, Chery ve BYD’yi yakından takip ediyor ve bu markalar için satış sonrası pazarına özel ürünler geliştiriyoruz. Chery TIGGO 7 ve 8 ile BYD ATTO 3 için Delphi global iş birliğiyle hazırladığımız bu ürünlerin geliştirme sürecini hızlandırarak yaklaşık bir yıl içinde tamamladık. Chery ve BYD için üretilen fren disklerini Avrupa’dan önce Türkiye’de satış sonrası pazarına sunarak sektörde öncü oluyor, premium marka konumumuzu güçlendiriyoruz. Bu stratejik adım, pazardaki varlığımızı daha da sağlamlaştırarak büyümemizi destekleyecek. Togg’un da satış sonrası yedek parçaları için  çalışmalarımız devam ediyor. Elektrikli araçlarda büyümek istiyorsak Togg için de ürün sunmamız gerekir. Umarım yakın zamanda sonuç alacağız” dedi.

 

Bu haberler ilginizi çekebilir

Otomotiv Sanayii Derneği, 2026 İlk Çeyrek Verilerini Açıkladı
Chery Group’un İlk Yurt Dışı Bölgesel Operasyon Merkezi Barselona’da Kuruldu
Engelsiz Showroom’da Engel Yok, Destek Var: Koçaslanlar
Türkiye’de Yılın Otomobili 2026 Finalistleri Açıklandı
Otomotiv endüstrisinin mart ayı ihracatı 3,3 milyar dolar oldu
ETİKETLENDİ:anahaberautomotiveBYDcherryDelphiDelphi TürkiyeEMEAhabermansetotomobilOtomotivReşat Dumanoğlutürkiyeüretim

Aylık Haber Bültenine Kaydolun

Gelişmeleri takip edin! Güncel haberleri doğrudan e-posta kutunuza alın.
Kaydolmakla, Kullanım Şartlarımızı kabul etmiş ve Gizlilik Politikamızda belirtilen veri uygulamalarını onaylamış olursunuz. İstediğiniz zaman aboneliğinizi iptal edebilirsiniz.
Bu Haberi Paylaşın
Facebook Bağlantıyı Kopyala Yazdır

Dergimiz Yayında

Okumak için Tıklayın
FacebookBeğen
InstagramTakip et
YouTubeAbone Ol
Türkiye’nin ve dünyanın otomotiv gündemini tek bir noktada toplayan Auto World Dergisi; test sürüşleri, güncel kampanyalar ve sektörel analizlerle dijital yayıncılığa yeni bir soluk getiriyor. Otomotiv dünyasındaki en son gelişmeleri kaçırmamak için bizi takipte kalın.
  • Künye
  • İletişim
  • Hakkımızda
  • Son Sayımız
  • Gizlilik Politikası
  • Reklam
  • Abonelik
  • Dergi arşivi
  • Fuar Takvimi
  • Kullanım Şartları
banner
Tekrar hoşgeldiniz!

Hesabınıza giriş yapın

Kullanıcı Adı veya E-posta Adresi
Şifre

Şifrenizi mi unuttunuz?