Bu siteyi kullanarak Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları'nı kabul etmiş olursunuz.
Kabul et
Auto World DergisiAuto World DergisiAuto World Dergisi
  • Haberler
  • Otomobil
  • Fuar & Röportajlar
  • Kampanyalar
  • Dernek
  • Yedek Parça
  • Yeni Ürünler
  • E-DergiYeni
  • News
Bildirimler
Yazı Tipi BoyutlandırıcıAa
Auto World DergisiAuto World Dergisi
Yazı Tipi BoyutlandırıcıAa
  • Haberler
  • Kapmanyalar
  • Otomobil
  • E-Dergi
Ara
  • Haberler
  • Otomobil
  • Fuar & Röportajlar
  • Kampanyalar
  • Dernek
  • Yedek Parça
  • Yeni Ürünler
  • E-DergiYeni
  • News
Bizi takip edin
Haberler

Bosch Bursa’da Yeni Fren Sistemleri Fabrikası Açtı

6 Nisan 2015
Paylaş
Bu haberin okuma süresi 4 dakikadır.
PAYLAŞ

Bosch Fren Sistemleri, yenilenen üretim tesisiyle 1,3 milyon araçlık servo fren kapasitesini 2,2 milyon’a çıkarırken, otomotiv sektörünün heyecanla beklediği ileri teknoloji ürünü Tie-Rod 4 Servo Fren tipi üretimini de ilk kez burada gerçekleştirecek.

Dünyanın önde gelen teknoloji ve hizmet sağlayıcısı Bosch, 1975 yılından bu yana Bursa’da faaliyet gösteren Bosch Fren Sistemleri Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin yenilenen ve üretim kapasitesi artırılan fabrikasının resmi açılışı Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’ın katılımıyla gerçekleşti.

Bursa Organize Sanayi Bölgesi’nde (BOSB) kurulan yeni fabrikanın resmi açılışına Bakan Işık’ın yanı sıra Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Bosch Türkiye ve Orta Doğu Başkanı Steven Young, Bosch Fren Sistemleri Sanayi ve Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Frieder Megerle ve Fabrika Müdürü Metin Kartal da katıldı. Yeni fabrikasıyla Fren Sistemleri üretim kapasitesini %61 oranında artıran Bosch, Türkiye’de faaliyet gösteren otomotiv üreticilerinin servo frenlerini üretimine devam edecek. Geçtiğimiz yıl Türkiye’deki yaklaşık 1 milyon araç üretimine karşılık fren ihtiyacının yüzde 70’ini karşılayan Bosch Fren Sistemleri’nin yeni fabrikası bu ihtiyacın iki katını karşılayabilecek kapasiteye sahip oldu. Steven Young; “Türk otomotiv endüstrisi 2023 vizyonuna göre belirlenen hedeflere ulaşması durumunda yeni fabrika bu ihtiyacı da karşılayacak” dedi.

“Bursa’ya 500 milyon Euro’nun üzerinde yatırım yaptık”
Bursa’daki ilk yatırımlarının 1972 yılında gerçekleştiğini ifade eden Bosch Türkiye ve Orta Doğu Başkanı Steven Young, şöyle konuştu:
“Son teknoloji bir üretim hattı ile geliştirilen yeni Bosch Fren Fabrikamız, Bosch’un Türkiye’ye duyduğu güveni temsil eden prestijli yatırımlarından biri. Bosch Grubu olarak Türkiye’deki ilk fabrikamızın hizmete girmesinden bu yana geçen 43 yılda 2 milyar Euro’nun üzerinde yatırım gerçekleştirdik. 2010 yılından bu yana Bursa’ya 500 milyon Euro’nun üzerinde doğrudan yatırım yaptık. Bosch Türkiye olarak, bugün Türkiye ihracatının yüzde 1’inde pay sahibi olduk ve bundan gurur duyuyoruz. Bosch’un buradaki çalışmaları Bursa’nın adını tüm dünyada duyurdu. Aynı zamanda Bosch’un genlerinde olan Ar-Ge faaliyetlerimizi Türkiye’de 3 ayrı merkezimizde, 390 çalışanımızla sürdürüyor, dünyaya Türkiye’den Ar-Ge ihracatı yapıyoruz. Bosch global tarafından bu başarılarımızın karşılığında Ocak 2015 itibarıyla İstanbul’daki merkezimizden, Ortadoğu’daki 16 ülkeyi yönetme sorumluluğunu aldık. Türkiye’ye olan inancımızla, üzerimize düşen bu görevi de memnuniyetle yerine getireceğiz.”

“Tie-Rod 4 Servo Fren tipini tüm dünyada ilk kez Bursa’da üreteceğiz”
Yeni fabrikayı 38 hafta gibi kısa bir sürede tamamlayarak yüksek teknoloji bir üretim hattı kurduklarını belirten Bosch Fren Sistemleri Sanayi ve Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Frieder Megerle şöyle konuştu:
“Otomotiv sektörünün heyecanla beklediği ileri teknoloji ürünü Tie-Rod 4 Servo Fren tipi üretimine 2016 yılında ilk kez Bursa’da başlayacağız. Fabrikada mevcut üretim hattına ek olarak üretilecek yeni ürünümüz, ani frenlemede daha hızlı reaksiyon vererek güvenli durdurmayı sağlıyor.”

Bosch Fren Sistemleri Sanayi ve Ticaret A.Ş. Fabrika Müdürü Metin Kartal, 19.300 metrekarelik alana kurulan yeni fabrika ile yeni ülkeleri de ihracat ağlarına katmayı istedikleri belirtti. Kartal konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Üretimimizin yaklaşık yüzde 40’ını Rusya, Hindistan, İtalya, İspanya gibi ülkelere ihraç ediyoruz. Yeni fabrikamızla yeni ülkelere de ihracat gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. Ayrıca Fabrikamız, şu anda Türkiye’de yerli servo fren üretimini yapan tek fabrika konumundadır. Fabrikamıza verilen ödüller de başarımızı göstermektedir. 2004 yılında Ford “Q1”, 2011 yılında Toyota “Superior Supplier Award”, 2013 yılında Fiat Tofaş “Üstün Lojistik ve Kalite Performans Ödülü” ve yine 2013 yılında Ford Otosan “Altın Yıldız Yılın Tedarikçisi” ödüllerine layık görüldük. Bize duyulan güveni yeni fabrikamızla da devam ettireceğiz.”

Bu haberler ilginizi çekebilir

Hyundai Boulder Concept New York’ta Sürpriz Dünya Prömiyerini Gerçekleştirdi
Dunlop yeni dönemindeki ilk adımını Blue Response TG ile attı
Kia Türkiye Genel Müdürlüğü’ne Şafak Savcı Atandı
Türkiye, dünyanın en büyük araç üreticileri arasında 11’inci sıra yer alıyor
Chery, Türkiye’de 3 Yılda 150 Bin Kullanıcıya Ulaştı
ETİKETLENDİ:anahaber

Aylık Haber Bültenine Kaydolun

Gelişmeleri takip edin! Güncel haberleri doğrudan e-posta kutunuza alın.
Kaydolmakla, Kullanım Şartlarımızı kabul etmiş ve Gizlilik Politikamızda belirtilen veri uygulamalarını onaylamış olursunuz. İstediğiniz zaman aboneliğinizi iptal edebilirsiniz.
Bu Haberi Paylaşın
Facebook Bağlantıyı Kopyala Yazdır

Dergimiz Yayında

Okumak için Tıklayın
FacebookBeğen
InstagramTakip et
YouTubeAbone Ol
Türkiye’nin ve dünyanın otomotiv gündemini tek bir noktada toplayan Auto World Dergisi; test sürüşleri, güncel kampanyalar ve sektörel analizlerle dijital yayıncılığa yeni bir soluk getiriyor. Otomotiv dünyasındaki en son gelişmeleri kaçırmamak için bizi takipte kalın.
  • Künye
  • İletişim
  • Hakkımızda
  • Son Sayımız
  • Gizlilik Politikası
  • Reklam
  • Abonelik
  • Dergi arşivi
  • Fuar Takvimi
  • Kullanım Şartları
banner
Tekrar hoşgeldiniz!

Hesabınıza giriş yapın

Kullanıcı Adı veya E-posta Adresi
Şifre

Şifrenizi mi unuttunuz?