Bu siteyi kullanarak Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları'nı kabul etmiş olursunuz.
Kabul et
Auto World DergisiAuto World DergisiAuto World Dergisi
  • Haberler
  • Otomobil
  • Fuar & Röportajlar
  • Kampanyalar
  • Dernek
  • Yedek Parça
  • Yeni Ürünler
  • E-DergiYeni
  • News
Bildirimler
Yazı Tipi BoyutlandırıcıAa
Auto World DergisiAuto World Dergisi
Yazı Tipi BoyutlandırıcıAa
  • Haberler
  • Kapmanyalar
  • Otomobil
  • E-Dergi
Ara
  • Haberler
  • Otomobil
  • Fuar & Röportajlar
  • Kampanyalar
  • Dernek
  • Yedek Parça
  • Yeni Ürünler
  • E-DergiYeni
  • News
Bizi takip edin
Haberler

Audi atık susuz üretime geçti

10 Eylül 2018
Paylaş
Bu haberin okuma süresi 1 dakikadır.
PAYLAŞ

Otomobil üretiminde su kullanımı, boyahaneden, test odalarına kadar birçok süreçte kritik rol oynuyor. Audi’nin Meksika’nın San Jose Chiapa bölgesinde bulunan ve 2016 yılında Q5 üretimi için kurulan üretim merkezi, üretimde kullanılan suyun iyileştirilip, tekrar kullanılması konusunda büyük bir ilerleme kat etti. Audi, artık üretim sürecinde ortaya çıkan tüm atık suları tekrar değerlendiriyor.

Fabrikada, üretim sonrası ortaya çıkan atık su, öncelikle kimyasal ve fiziksel iyileştirmeden geçirilerek, ağır metallerden ayrılıyor. Sonrasında biyolojik arınma merkezine gönderilerek, burada da organik atıklar gideriliyor. En son olarak filtreleme ve diğer süreçlerden geçen atık su, hem hijyen hem de kalite olarak üretimde tekrar kullanılacak hale getiriliyor. Aynı zamanda yeşil alanlarının sulanması için de kullanılıyor. Audi, mevcutta yıllık 100.000 metreküp su arıtımı gerçekleştirerek tesisin toplam ihtiyacının ¼’ünü karşılıyor. Uzun vadede şirket, her yıl 300.000 metreküp yeraltı suyundan tasarruf etmeyi planlıyor.

Bu haberler ilginizi çekebilir

Alfa Romeo Müzesi Yarım Asırdır Otomotiv Efsanelerine Ev Sahipliği Yapıyor
Türkiye’nin Lideri Renault Clio, Şimdi de Türkiye’de Yılın Otomobili
TÜVTÜRK’ten araç sahiplerine egzoz gazı emisyon ölçümü hatırlatması
Jeep® Türkiye’de Bayi ve Servis Ağını Yeni Yatırımlarla Güçlendiriyor
Türkiye’de “Yılın Otomobili” Renault Clio Seçildi
ETİKETLENDİ:Audimanset

Aylık Haber Bültenine Kaydolun

Gelişmeleri takip edin! Güncel haberleri doğrudan e-posta kutunuza alın.
Kaydolmakla, Kullanım Şartlarımızı kabul etmiş ve Gizlilik Politikamızda belirtilen veri uygulamalarını onaylamış olursunuz. İstediğiniz zaman aboneliğinizi iptal edebilirsiniz.
Bu Haberi Paylaşın
Facebook Bağlantıyı Kopyala Yazdır

Dergimiz Yayında

Okumak için Tıklayın
FacebookBeğen
InstagramTakip et
YouTubeAbone Ol
Türkiye’nin ve dünyanın otomotiv gündemini tek bir noktada toplayan Auto World Dergisi; test sürüşleri, güncel kampanyalar ve sektörel analizlerle dijital yayıncılığa yeni bir soluk getiriyor. Otomotiv dünyasındaki en son gelişmeleri kaçırmamak için bizi takipte kalın.
  • Künye
  • İletişim
  • Hakkımızda
  • Son Sayımız
  • Gizlilik Politikası
  • Reklam
  • Abonelik
  • Dergi arşivi
  • Fuar Takvimi
  • Kullanım Şartları
banner
Tekrar hoşgeldiniz!

Hesabınıza giriş yapın

Kullanıcı Adı veya E-posta Adresi
Şifre

Şifrenizi mi unuttunuz?