Aktaş Holding, AR-GE Merkezi Belgesi aldı

Hava süspansiyon sistemi üretiminde dünyanın en büyük firmaları arasında yer alan ve 100’den fazla ülkeye doğrudan ihracat gerçekleştiren Aktaş Holding, AR-GE öncelikli üretim modeli çerçevesinde, ülkemize ve sektöre katma değer sağlayacak ciddi adımlar atmaya devam ederken, bu alanda Bakanlıktan sevindirici bir haber aldı.

AR-GE alanındaki faaliyetlerini, etkin ve sürdürülebilir kılmak adına Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na AR-GE Merkezi kurma başvurusunda bulunan Aktaş Holding, başvurularından olumlu sonuç elde ederek; Bakanlıktan AR-GE Merkezi Belgesi almaya hak kazandı.

Aktaş Holding bu sayede; Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’ndan onaylı AR-GE Merkezi belgesini elde eden ülkemizdeki 720. firma oldu.

Büyük gurur yaşıyoruz

Konuyla ilgili açıklama yapan Aktaş Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve İcra Kurulu Başkanı Sami Erol, AR-GE Merkezi Belgesi ile büyük bir gurur yaşadıklarını belirterek, şirket olarak bu süreçten sonra sorumluluklarının daha da arttığını kaydetti.

Aktaş Holding olarak bugün itibariyle; Almanya’dan Çin’e, ABD’den Brezilya’ya kadar dünyanın her noktasında başarıyla faaliyetlerini sürdürdüklerini dile getiren Sami Erol, “Rekabetçi dünya düzeninde ayakta kalabilmek için AR-GE faaliyetleri, olmazsa olmazlar arasında yer alıyor. Biz de yeni teknolojileri, tüm operasyonel süreçlerde uyguluyoruz ve sektörümüzün ihtiyaç duyduğu çözümleri üretiyoruz. Bu noktada, ürün geliştirme öncelikli üretim modelini benimsemiş durumdayız. Nitekim ileri teknoloji imkanlarıyla geliştirdiği ürünlerde, optimum malzeme kullanılarak, çevre dostu, daha hafif, esnek ve dayanıklı özellikleri ön plana çıkmaktadır” dedi.

Fark yaratmak için çalışıyoruz

Aktaş Holding’in her yıl mevcut cirodan yüzde 3-4 düzeyinde payı, AR-GE faaliyetlerine ayırdığını aktaran Erol, “Kısa vadede hedefimiz bunu yüzde 5’ler seviyesine çıkarmaktır. Global pazarlarda var olabilmenin, teknolojiye yatırım ve AR-GE çalışmaları ile mümkün olacağına inanıyoruz. Bu kapsamda, TAYSAD’ın düzenlemiş olduğu Patent- Faydalı Model- Endüstriyel tasarım alanında, son 3 yıldır Türkiye’nin en fazla Patent/Faydalı model başvurusu yapan firma ödülüne layık görüldük. Ayrıca Aktaş Holding’in, dünya ortalamaları ölçeğinde halen toplamda yaklaşık 90 adet patenti, 15 faydalı modeli, 3 uluslararası patenti, 1 ülkesel patent başvurusu bulunuyor. Bunun yanında, her yıl da en az 10 adet patent başvurusu gerçekleştirmekteyiz” diye konuştu.

Markalaşma çalışmaları sürecek

Daima mükemmeli hedefleyen bir anlayışla hareket ettiklerinin altını çizen Erol, teknolojiye yatırım ve yenilikçi AR-GE çalışmaları ile küresel düzeyde markalaşmaya devam edeceklerini kaydetti.

Erol, AR-GE ve inovasyon odaklı stratejiler geliştirerek, sürdürülebilir başarılara odaklandıklarına dikkat çekerek, “Aktaş Holding olarak yeniliklerin öncüsü olmaya devam etmeyi hedefliyoruz. AR-GE faaliyetlerimizde, son teknolojileri yakından takip ediyoruz ve modern üretim tesislerimizde, üstün kalite standartlarına sahip ürünler geliştirme gayretindeyiz. Know-how’ı şirketimize ait üretim proseslerimizi ve tedarik zincirimizi, mükemmellik kültürüne dönüştürme çabasındayız. Bu çerçevede, yakın zamanda Endüstri 4.0 ile ilgili saha analizi çalışması da yapmıştık. Aktaş Holding olarak, her alanda kendimizi geliştirmeye devam edeceğiz. Bu açıdan almış olduğumuz AR-GE Merkezi belgesinin; Bursa’ya, ülkemize ve sektöre hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Bu konularıda İnceleyebilirsin