İtalya’nın ünlü iletişim uzmanı Autopromotec sponsorluğunda Türkiye’ye geldi

İtalya’nın en büyük markalarının CEO’larına, önde gelen politikacılara, hükümet birimlerine, uluslararası bankalara ve kuruluşlara; çok kültürlü ortamlarda iletişim teknikleri, vücut dili ve liderlik dersleri veren Alberto Castelvecchi, 6-10 Ekim 2016 tarihlerinde Autopromotec sponsorluğu ile Türkiye’ye geldi.

Aftermarket pazarının Türkiye’deki gelişimini yakından takip eden Autopromotec Fuarı, Türkiye’deki sektörel kurumlarla sıkı işbirliği içerisinde tanıtım çalışmalarına devam ediyor. Bu çalışmalar kapsamında organize edilen eğitim seminerlerine, dış pazarları hedefleyen otomotiv sektörünün tüm firmaları davet edildi.

Otomotiv sektöründe uluslararası başarı için iletişim teknikleri

6 Ekim’de, GOSB Gebze Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü işbirliği ile Gebze’de, 7 Ekim’de, OIB (Otomotiv İhracatçıları Birliği) işbirliği ile Bursa’da ve 10 Ekim’de EBSO Ege Bölgesi Sanayi Odası İşbirliği ile İzmir’de yapılan eğitim seminerlerinin konusu “Otomotiv Sektöründe Uluslararası Başarı İçin İletişim Teknikleri” oldu. Üç gün süren eğitim seminerlerine, otomotiv sektöründen yüzü aşkın firma katıldı.

Autopromotec Fuarı Türk pazarı danışmanı Sancar Consulting Firması Genel Müdürü Adnan Tolga Sancar organizasyon ile ilgili yaptığı açıklamada “Alışılagelmiş tanıtımlar yapmak yerine, sektöre faydalı olacak etkinlikler hedefledik. Sektör firmaları ile sürekli iletişim halindeyiz. Onları dinliyoruz ve gereksinimlerini anlamaya çalışıyoruz. Firmalardan bu yönde çok talep geldi. Gerçekleştirdiğimiz seminerler dizisi ile uluslararası başarı için, etkin iletişimin ne kadar önemli olduğunu vurgulamaya çalıştık. Firmalarımıza küçük de olsa bir katkı sağlayabildiysek, ne mutlu bize” dedi.

Türkiye’deki seminerlere katılan Fuarın Dış İlişkiler Müdürü Emanuele Vicentini de Türkiye’nin İtalya için her zaman için önemli stratejik bir ortak olduğunun altını çizdi ve “Autopromotec Fuarının amacı, firmaların karşılıklı iş ilişkilerini geliştirileceği sağlıklı bir zemin yaratmak, yalnızca alan satmak ve firmaları kendi haline bırakmak değil. Büyük düşünüyoruz, bu nedenle uluslararası zorluklara rağmen her yıl büyüme hedefimizi tutturuyor, hatta bu hedeflerin ötesine geçiyoruz. Her pazarı ayrı ayrı analiz ediyor, anlamaya çalışıyoruz. Türk pazarına ve potansiyeline çok güveniyoruz. Yıllardır düzenli olarak Türkiye’ye gelmemin ve Türkiye’de birçok etkinliğe imza atmamızın nedeni budur. Bu çalışmalarda Sancar Consulting, her zaman yeni fikirlerle yanımızda ve bize yön veriyor” dedi.

Aftermarket pazarında faaliyet gösteren Türk firmalar için kaçırılmaması gereken bir buluşma

Autopromotec 2015, 127.000 m2’lik 14 holde ve 30.000 m2’nin üzerinde açık alanda gerçekleştirildi. 1.587 firmanın katıldığı Fuarı, 103.989 profesyonel ziyaret etti. Fuar ile eş zamanlı olarak yapılan ‘’Autopromotec EDU’’ isimli seminer ve konferanslarda, aftermarket sektörünün dünü bugünü ve geleceği masaya yatırıldı. Autopromotec 2015’e, 30’un üzerinde firmanın katılımı ile OİB tarafından ilk kez Türk Milli Katılımı gerçekleştirildi ve “Türk otomotiv endüstrisi ve yabancı firmalar için işbirliği imkânları” başlıklı bir seminer düzenlendi.

Aftermarket sektörünün en önemli uluslararası buluşma noktası olan ve İtalya’nın önemli bir markası haline gelen “Autopromotec Uluslararası Otomotiv Ekipmanları ve Aftermarket Fuarı” 24-28 Mayıs 2017 tarihlerinde 27. kez kapılarını açıyor. OIB, Otomotiv İhracatçıları Birliği, 2015 yılında olduğu gibi 2017 yılında da Fuara milli katılım organizasyonu düzenliyor. Autopromotec 2017 için Bologna Fuar Alanı’nda yeni yatırımlar hızla devam ediyor.

Bu konularıda İnceleyebilirsin