
Model Solution, ArtCenter College of Design ile ortaklık başlatıyor
Model Solution Co., Ltd., küresel tasarım yeteneklerini desteklemek amacıyla ABD merkezli ArtCenter College of Design ile bir anlaşma imzaladı. Hankook’un bir iştiraki olan Model Solution, yenilikçi tasarımları ile gelecek teknolojileri alanındaki prototip ve küçük ölçekli seri geliştirme çalışmalarıyla tanınmakta olup, orta ve uzun vadeli Hankook portföy planlamasında şirketler grubunun önemli bir yapı taşı konumundadır.
1930 yılında Kaliforniya eyaletinin Pasadena kentinde kurulan ArtCenter College of Design, endüstriyel ve mobilite tasarımına odaklanan, uygulama ağırlıklı eğitim programıyla dünya çapında tanınan bir tasarım okuludur.
Tasarım konseptlerinin uygulamaya dönük hayata geçirilmesi
Bu ortaklık, ArtCenter eğitim planını Model Solution’ın prototipleme teknolojileri ve üretim kapasitesiyle bir araya getiriyor. “3D Modeling 3” kursu (2026 Bahar dönemi) kapsamında seçilen projeler, Model Solution tarafından ürün olgunluğunda, yüksek kaliteli prototipler olarak üretilecek ve dönem sonunda öğrencilere teslim edilecek. Kurs kapsamındaki çalışmalar, Model Solution’ın iş alanlarıyla doğrudan ilişkili ürün kategorilerine odaklanmaktadır: taşınabilir akıllı cihazlar, bireysel mobilite, dronlar, mobil cihazlar, IoT cihazları ve medikal teknoloji.
Öğrenciler tüm üretim sürecini deneyimleme fırsatı buluyor: hassas CAD kontrolleri, CMF spesifikasyonlarının uygulanması ve seri üretime uygun yapı ile malzeme seçimi. Model Solution, üretim ve lojistikle ilgili tüm maliyetleri üstleniyor.
Model Solution CEO’su Hyungmin Yoo: “Model Solution ile ArtCenter College of Design arasındaki iş birliği, tasarım eğitimini gerçek üretim teknolojileriyle birleştirerek öğrencilere otantik bir endüstri deneyimi sunuyor.”
Yetenek geliştirmeye yönelik ek çalışmalar
Model Solution, tasarım yeteneklerini desteklemeye yönelik girişimlerini daha da genişletiyor. Bu kapsamda şirket, PIN UP Concept Design Award 2026 organizasyonunun düzenlenmesine katkı sağlıyor ve 2016 yılından bu yana seçkin öğrenci projelerini prototip olarak hayata geçiren MOA (Model One Award) programında yer alıyor. Şirket ayrıca “Korea Design Membership Plus” programını destekliyor ve Seoul Design Foundation tarafından düzenlenen “Company + Young Designer Brand Exhibition” etkinliğine katılıyor. Bu girişimlerin amacı, yeni nesil tasarımcılarla iş birliği içinde çalışarak gelecekteki sektörlere ve ortaya çıkan tasarım trendlerine dair değerli bilgiler edinmektir.



