Bu siteyi kullanarak Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları'nı kabul etmiş olursunuz.
Kabul et
Auto World DergisiAuto World DergisiAuto World Dergisi
  • Haberler
  • Otomobil
  • Fuar & Röportajlar
  • Kampanyalar
  • Dernek
  • Yedek Parça
  • Yeni Ürünler
  • E-DergiYeni
  • News
Bildirimler
Yazı Tipi BoyutlandırıcıAa
Auto World DergisiAuto World Dergisi
Yazı Tipi BoyutlandırıcıAa
  • Haberler
  • Kapmanyalar
  • Otomobil
  • E-Dergi
Ara
  • Haberler
  • Otomobil
  • Fuar & Röportajlar
  • Kampanyalar
  • Dernek
  • Yedek Parça
  • Yeni Ürünler
  • E-DergiYeni
  • News
Bizi takip edin
Haberler

Her 30 Kişiden 1’i Ticaret Amacıyla İkinci El Otomobil Alıp Satıyor

23 Mayıs 2022
Paylaş
Bu haberin okuma süresi 3 dakikadır.
PAYLAŞ

HER 30 KİŞİDEN 1’İ TİCARET AMACIYLA İKİNCİ EL OTOMOBİL ALIP SATIYOR

Ocak ve Şubat aylarını durgun geçiren ikinci el otomobil piyasasında, Mart ayının ikinci yarısından itibaren başlayan hareketlilik bayrama kadar devam ederken, yerini durgunluk ve “stoklamaya” bıraktı. Sıfır kilometre araçlardaki stok sorunlarının Eylül ayına kadar devam edeceğine dikkat çeken ve fırsatçıların otomobil stokladığını belirten Otomerkezi.net CEO’su Muhammed Ali Karakaş “Şu anda ikinci el otomobil pazarında net olarak gördüğümüz durum, belirli otomobillerin sürekli stoklandığı ve bilinçli olarak fiyatlarının artırıldığı. Sene başından bu yana yüzde 20-25 bandında fiyat artışı yaşanırken; yükselen kur, tedarik sorunları, günlük kiralamadaki hareketlilik nedeniyle yaz aylarında da aynı oranda bir artışa şahit olacağımızı öngörüyoruz. İçinde bulunduğumuz atmosferde her 30 kişiden 1’i ticaret amacıyla ikinci el otomobil alıp satıyor.” açıklamasını yaptı.

İçindekiler
HER 30 KİŞİDEN 1’İ TİCARET AMACIYLA İKİNCİ EL OTOMOBİL ALIP SATIYOR“Fiyatlarda yüzde 20-25 artış beklentisi mevcut”“Manipülatörlere dikkat edin, ikinci el satın almak artık hata kabul etmiyor”

Kurumsal ikinci el otomobil markalarından Otomerkezi.net, ikinci eldeki son durum hakkında dikkat çekici öngörü ve değerlendirmelerde bulundu. Sektördeki gözlemlerini paylaşan  Otomerkezi.net CEO’su Muhammed Ali Karakaş, “Özellikle ikinci el otomobil pazarında son dönemde gördüğümüz sahne, her 30 kişiden 1’inin tekrardan ikinci el otomobil araç alıp satmaya başlaması; bu durum özellikle büyükşehirlerde kendini gösteriyor. Yine kurumsal filo kiralama ihalelerinde, otomobillerin afaki fiyatlara satıldığını gözlemliyoruz. Haziran, Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarında günlük ve bireysel kiralamalardaki artışın ikinci ele de bir yansıması olacak, Önümüzdeki 4 aylık süreçte Eylül ayına kadar çip, kauçuk gibi ana hammadde ürünlerinin bulunamaması nedeniyle sıfır kilometre araç tedarikinde sıkıntılar yaşanacağını, enerji ve lojistik maliyetlerindeki artışla otomobil fiyatlarının artacağını öngörmekteyiz.” dedi.

“Fiyatlarda yüzde 20-25 artış beklentisi mevcut”

İkinci el otomobil fiyatlarıyla ilgili değerlendirmelere de yer veren Karakaş, “Yılbaşındaki kur ile bugünkü kur arasında yüzde 15’lik bir artış olduğunu da göz önünde bulundurursak, ikinci elde fiyatların yüzde 20-25 bandında arttığını söyleyebiliriz. Yaz aylarında da aynı oranda fiyat artışlarıyla karşılaşacağımızı tahmin ediyoruz. Tüketiciler için artık en avantajlı dönem içinde bulunduğumuz günler.” şeklinde konuştu.

“Manipülatörlere dikkat edin, ikinci el satın almak artık hata kabul etmiyor”

“İçinde bulunduğumuz bu dönemde fırsatçı ve manipülatörlerin ilan platformlarında tekrar ortaya çıktığının altını çizmek istiyoruz; bir otomobilin değerini artırmak için aynı kişi tarafından birden fazla ilan girildiğini sürekli tespit ediyoruz. Tedarikteki kısıtlı durumun fırsatçılar tarafından kullanılarak bol bol araç stokladıklarını görüyoruz.” diyen Karakaş, genel çerçevede, yaz aylarında tedarik problemleri ve günlük kiralamanın artışıyla otomobil fiyatlarının daha da yükseleceğini belirtti. Karakaş “Dolayısıyla tüketicilerin Haziran ayının ilk yarısına kadar bir otomobil sahibi olmaya davet ediyoruz. Tüketicilerin fırsatçılara dikkat etmesini, güven veren, kurumsal şirketlerden otomobil satın almasını tavsiye ediyoruz, çünkü bir ikinci el otomobil edinim maliyeti günümüzde çok yüksek seviyelere ulaşmış durumda ve artık hata kabul etmiyor.” dedi.

 

 

Bu haberler ilginizi çekebilir

Yapay Zekâ ile Araç Muayenesinde Yeni Dönem
OMODA & JAECOO Akıllı Ekosistem Kurgusunu Genişletiyor
Automechanika Istanbul 2026: 25 Yıllık Güç, Geleceğe Açılan Kapı
Otomotiv Sanayii Derneği, 2026 İlk Çeyrek Verilerini Açıkladı
Chery Group’un İlk Yurt Dışı Bölgesel Operasyon Merkezi Barselona’da Kuruldu
ETİKETLENDİ:2. el araçhaberikinci el otomobilOtomerkezi.net

Aylık Haber Bültenine Kaydolun

Gelişmeleri takip edin! Güncel haberleri doğrudan e-posta kutunuza alın.
Kaydolmakla, Kullanım Şartlarımızı kabul etmiş ve Gizlilik Politikamızda belirtilen veri uygulamalarını onaylamış olursunuz. İstediğiniz zaman aboneliğinizi iptal edebilirsiniz.
Bu Haberi Paylaşın
Facebook Bağlantıyı Kopyala Yazdır

Dergimiz Yayında

Okumak için Tıklayın
FacebookBeğen
InstagramTakip et
YouTubeAbone Ol
Türkiye’nin ve dünyanın otomotiv gündemini tek bir noktada toplayan Auto World Dergisi; test sürüşleri, güncel kampanyalar ve sektörel analizlerle dijital yayıncılığa yeni bir soluk getiriyor. Otomotiv dünyasındaki en son gelişmeleri kaçırmamak için bizi takipte kalın.
  • Künye
  • İletişim
  • Hakkımızda
  • Son Sayımız
  • Gizlilik Politikası
  • Reklam
  • Abonelik
  • Dergi arşivi
  • Fuar Takvimi
  • Kullanım Şartları
banner
Tekrar hoşgeldiniz!

Hesabınıza giriş yapın

Kullanıcı Adı veya E-posta Adresi
Şifre

Şifrenizi mi unuttunuz?