Klasikçilerin Huzur Gezisi

İstanbul Klasik Otomobilciler Derneği (İKOD) üyeleri, hafta sonunu stresten, trafikten,uzak; Bolu Göynük’e bağlı Sünnet Gölü ve çevresinde yer alan tabiat parkında geçirdi.

Mobil 1’in desteğiyle düzenlenen gezi kapsamında, 12 Eylül sabahı İstanbul’dan 25 klasik otomobille hareket eden İKOD, yaklaşık dört saatlik bir yolu kat ederek öğle saatlerinde bölgeye ulaştı.

Araçlara, son günlerde kaybettiğimiz şehitlerimize ithafen siyah kurdeleler bağlandı.Sünnet Gölü’nün eşsiz manzarası ve doğal yaşamın gölgesinde geçirilen gün içinde, üyeler 4 km’lik göl çevresinde bol bol yürüyüş yaptılar.

Pazar günü ise Sünnet Gölü’ne 25 km mesafede yer alan, tarihi evleri ve konaklarından dolayı kentsel sit alanı ilan edilen Göynük ilçesine geçen İstanbul Klasik Otomobilciler Derneği üyeleri, klasik araçlarını şehir meydanında sergiledikten sonra Gürcüler Konağı, Akşemseddin Türbesi, Atatürk’ün
annesi Zübeyde Hanım’ın kaldığı ev gibi tarihi yerleri ziyaret ettiler.

Sakarya Valisi Coş konvoyu karşıladı
Kafile daha sonra Sakarya ilinin son dönem Osmanlı şehri görüntüsündeki Taraklı ilçesinde restore edilen Fenerli Konağın açılışına katıldı. Açılış sonrasında klasik araçlar konusunda İKOD üyelerinden bilgi alan Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, 1957 model Chevrolet Belair marka aracın içinde ailesiyle birlikte fotoğraf çektirdi. İKOD Başkanı Serkan Okay ise Göynük ve Taraklı’nın tarihi dokusundan çok etkilendiklerini belirterek, bölgeye en kısa zamanda tekrar gelmek istediklerini ifade etti. İstanbul Klasik Otomobilciler Derneği açılış sonrası akşam saatlerinde İstanbul’a geri döndü.

1442302120_IKOD_2 (1)

Bu konularıda İnceleyebilirsin