Yenilenen Octavia Türkiye’de

Skoda’nın Türkiye’de olduğu gibi tüm dünyada en çok satan modeli olan ve bu nedenle “markanın kalbi” olarak nitelenen Octavia, başarısını sürdürecek şekilde kapsamlı bir yenilenme operasyonu geçirerek Türkiye’de satışa sunuldu.

Yenilenen Octavia, Türkiye’de üç farklı donanım paketi seçeneği ve ikisi benzinli üç farklı motor seçeneğiyle satışa sunuldu. Sedan ve Combi kasa tipleriyle satışa çıkan yenilenmiş Octavia’nın sportif “RS” versiyonu ise yılın ikinci yarısından itibaren Türkiye yollarına çıkmaya başlayacak.

Yenilenmenin bir parçası olarak, Octavia ailesinin dış boyutlarında değişimler yaşandı. Sedan versiyonunun boyu 11 mm daha uzayarak 4,670 mm’ye, Combi versiyonu da 8 mm uzatılarak 4,667 mm’ye yükseldi. Bununla birlikte arka iz açıklığı da 20 mm. artırılarak, daha iyi bir yol tutuş sağlandı.

Benzer Konular

Sedan’ın bagaj kapasitesi makyajdan önce olduğu gibi 568 lt iken bu miktar, Combi versiyonunda 588 lt’yi buluyor. Ayrıca her iki aracın arka koltuklarının yatırılmasıyla toplam yükleme hacmi, Sedan’da 1.530, Combi’deyse 1.718 lt’ye ulaşabiliyor.

İç mekanda değişim

Octavia ve Octavia Combi’nin iç mekanı da, kapsamlı değişimden faydalandı. Yeniden gözden geçirilen iç mekanda sadece yüksek kaliteli malzemeler ve yeni donanımlarla farklı bir atmosfer yaratıldı. Yenilenen çok fonksiyonlu göstergeler daha okunur ve belirgin bir hale getirildi. Kapı içlerine, iç mekan atmosferinin kişiselleştirilmesine olanak tanımak amacıyla donanım seviyesine bağlı olarak standart sunulan LED teknolojisine sahip 10 renkli iç ambiyans aydınlatmaları seçeneği eklendi.

HMI özelliğine sahip multimedya sistemlerine sahip olan Octavia’nın radyoları da makyaj operasyonu ile birlikte artık daha gelişmiş ve farklı özellikler sunacak şekilde geliştirildi. Standart olarak sunulan Swing 6.5“ dokunmatik multimedya sistemi USB, SD kart gibi bir çok bağlantı seçeneğine sahipken aracın sistem opsiyonlarının da yönetilmesine olanak tanıyor. Style donanım seviyesinde sunulan Bolero 8“ dokunmatik multimedya sistemi araç içi eğlence sistemleri alanında segmentinin en iddialı deneyimlerinden birini vaat ediyor. Buna ek olarak Style donanım seviyesinde standart sunulan SmartLink+ bir çok akıllı cihazın araç multimedya sistemine en ileri seviyede entegre olmasını sağlayarak yenilenen Octavia ile sürekli çevrimiçi kalmanızı sağlıyor.

 

Bu konularıda İnceleyebilirsin