Bu siteyi kullanarak Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları'nı kabul etmiş olursunuz.
Kabul et
Auto World DergisiAuto World DergisiAuto World Dergisi
  • Haberler
  • Otomobil
  • Fuar & Röportajlar
  • Kampanyalar
  • Dernek
  • Yedek Parça
  • Yeni Ürünler
  • E-DergiYeni
  • News
Bildirimler
Yazı Tipi BoyutlandırıcıAa
Auto World DergisiAuto World Dergisi
Yazı Tipi BoyutlandırıcıAa
  • Haberler
  • Kapmanyalar
  • Otomobil
  • E-Dergi
Ara
  • Haberler
  • Otomobil
  • Fuar & Röportajlar
  • Kampanyalar
  • Dernek
  • Yedek Parça
  • Yeni Ürünler
  • E-DergiYeni
  • News
Bizi takip edin
Haberler

Araç kiralamaları 23 Milyar TL’yi aştı

6 Mart 2017
Paylaş
Bu haberin okuma süresi 1 dakikadır.
PAYLAŞ

2016 yılında yaklaşık 10 milyar 885 milyon TL’lik yeni araç yatırımı yapan Türkiye operasyonel kiralama sektörünün aktif büyüklüğü 23 milyar TL’yi aştı. 2015 yılında yaklaşık 4 milyar TL vergi (KDV+MTV+ÖTV) ödeyen operasyonel kiralama sektörü, 2016 yılında da yaklaşık 4 milyar 950 milyon TL vergi (KDV+MTV+ÖTV) ödeyerek ülke ekonomisine yaptığı katkıyı sürdürdü.

2016 yılı Operasyonel araç kiralama sektörünü değerlendiren ALD Automotive Satış ve Pazarlama Direktörü Berk Mumcu, “ TOKKDER’in 2016 yılı raporu yayınlandı. Rapora göre 2016 yılında 23 milyar TL’lik yeni araç yatırımı yapan operasyonel kiralama sektörü, Avrupa’da olduğu gibi Türkiye’de de büyüme gösterdi.Operasyonel araç kiralama pazarındaki serüvenine 2005 yılında başlayan ALD Automotive, 2016 yılının sonunda 15 bin adetin üzerinde araç filosuna ulaşmıştır.ALD Automotive olarak Societe General’e dayanan finansman gücümüz sayesinde, ülkemizde yaşanan ekonomik dalgalanmalardan hemen hemen hiç etkilenmeyerek sektörle orantılı büyüme sağladık. Sektörün ve yerli araç üreticilerinin beklediği ticari araçların kiralanmasının önünün açılması durumunda sektör daha da büyüyecektir. 2017 yılında yapılan zamlardan dolayı özellikle KOBİ’lerin araç satın almak yerine uzun dönem kiralamaya yöneleceklerlerdir.

Bu haberler ilginizi çekebilir

Yapay Zekâ ile Araç Muayenesinde Yeni Dönem
OMODA & JAECOO Akıllı Ekosistem Kurgusunu Genişletiyor
Automechanika Istanbul 2026: 25 Yıllık Güç, Geleceğe Açılan Kapı
Otomotiv Sanayii Derneği, 2026 İlk Çeyrek Verilerini Açıkladı
Chery Group’un İlk Yurt Dışı Bölgesel Operasyon Merkezi Barselona’da Kuruldu
ETİKETLENDİ:araç kiralamakiralamamansetOtomotivTOKKDER

Aylık Haber Bültenine Kaydolun

Gelişmeleri takip edin! Güncel haberleri doğrudan e-posta kutunuza alın.
Kaydolmakla, Kullanım Şartlarımızı kabul etmiş ve Gizlilik Politikamızda belirtilen veri uygulamalarını onaylamış olursunuz. İstediğiniz zaman aboneliğinizi iptal edebilirsiniz.
Bu Haberi Paylaşın
Facebook Bağlantıyı Kopyala Yazdır

Dergimiz Yayında

Okumak için Tıklayın
FacebookBeğen
InstagramTakip et
YouTubeAbone Ol
Türkiye’nin ve dünyanın otomotiv gündemini tek bir noktada toplayan Auto World Dergisi; test sürüşleri, güncel kampanyalar ve sektörel analizlerle dijital yayıncılığa yeni bir soluk getiriyor. Otomotiv dünyasındaki en son gelişmeleri kaçırmamak için bizi takipte kalın.
  • Künye
  • İletişim
  • Hakkımızda
  • Son Sayımız
  • Gizlilik Politikası
  • Reklam
  • Abonelik
  • Dergi arşivi
  • Fuar Takvimi
  • Kullanım Şartları
banner
Tekrar hoşgeldiniz!

Hesabınıza giriş yapın

Kullanıcı Adı veya E-posta Adresi
Şifre

Şifrenizi mi unuttunuz?