2023 ilk yarısının en çok satan ikinci el aracı, açık ara farkla Fiat Egea!

Türkiye’nin lider online ikinci el araç platformu VavaCars, 2023'ün ilk yarısında en çok satılan 10 araç modelini açıkladı. Buna göre; yılın ilk yarısında ikinci el araçlarda en çok talep gören model yüzde 9 ile Fiat Egea olurken, Renault Clio yüzde 6 ile ikinci, Renault Megane ise yüzde 5 ile üçüncü sırada yer aldı. Marka bazında ise Fiat, Renault ve Volkswagen, toplam satışların yüzde 38’ini oluşturdu.

2023 ilk yarısının en çok satan ikinci el aracı, açık ara farkla Fiat Egea!

Sıfır araçlarda yaşanan erişim problemi nedeniyle ikinci ele yoğun ilgi her geçen gün artarken, Türkiye’nin lider ikinci el araç platformu VavaCars, en çok tercih edilen modellere ilişkin dikkat çekici istatistikler paylaştı. VavaCars’ın verilerine göre, 2023’ün ilk 6 ayında kullanıcılar tarafından en çok tercih edilen ikinci el araç modeli açık ara farkla Fiat Egea oldu.

Zirvede açık ara farkla Fiat Egea var

Yılın ilk yarısında ikinci elde en çok tercih edilen ilk 10 araç modeli arasında; Fiat Egea yüzde 9 ile ilk sırada yer alırken, yüzde 6 ile Renault Clio ikinciliğe, yüzde 5 ile de Renault Megane üçüncülüğe yerleşti. İlk 10’da yer alan diğer araç modelleri ise sırasıyla Volkswagen Polo, Honda Civic, Toyota Carolla, Volkswagen Golf, Opel Astra, Hyundai I20, Seat Leon ve Ford Focus oldu. Fiat, Renault ve Volkswagen markaları toplam satışların yüzde 38’ini oluştururken, ilk 10’da yer alan modeller ise toplam satışların yüzde 44’ünü kapsadı.

Benzer Konular

Renault

“Yılın ilk 5 ayında ikinci el araç satışları yüzde 35 arttı”

Konuya ilişkin değerlendirmede bulunan VavaCars Perakende Grup Başkanı Serdıl Gözelekli, hem kurdaki yükseliş hem de sıfır araç tedarikindeki sorunlar nedeniyle ikinci el araç satışlarının giderek arttığını söyledi. 2023’ün ilk 5 ayında ikinci el araç satışlarının bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 35arttığına vurgu yapan Serdıl Gözelekli, şu ifadeleri kullandı:Özellikle yüksek enflasyon sonrasında döviz kurlarında yaşanan hareketliliğe paralel sıfır araca erişim neredeyse imkansız hale geldi. Bu süreçte ihtiyacını karşılamak isteyen kullanıcılar, ikinci el otomobile yüksek bir talep gösterdi. Buna bağlı olarak yılın ilk 5 ayındaki ikinci el araç satışı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 35 arttı. Gelinen noktada, Ocak 2023’ten Mayıs 2023’e kadar geçen 5 aylık sürede ikinci el otomobiller yüzde 36 değerlendi. Elimizdeki verilere göre ikinci elde en çok ilgi gören model ise Fiat Egea oldu. Renault Clio ve Renault Megane ilk üçe giren diğer modelleri oluşturdu. En çok ilgi gören bu modellerin en büyük ortak özelliği ise fiyat performans açısından kullanıcıları tatmin etmeleri. VavaCars olarak; ikinci el piyasasındaki bu hareketliliğin yıl sonuna kadar artarak devam etmesini bekliyoruz.”

VavaCars

Bu konularıda İnceleyebilirsin